Return to site

Schade geleden door mijn energieleverancier wat nu?

Schade aan apparatuur door stroomstoring?

Bent u van mening dat u schade heeft geleden door iets wat uw energieleverancier heeft gedaan of nagelaten? Dit komt soms voor zoals bij stroomstoringen die door werkzaamheden zijn ontstaan of er is een onderbreking geweest in de stroomlevering. In dat geval moet u eerst uitsluiten of het voorval niet uw eigen schuld is geweest. Stel u bent zelf aan het graven geweest in de tuin en u heeft een elektriciteitskabel geraakt waardoor u zonder stroom kwam te zitten. In dat geval ligt de schuld bij u zelf. Ook kan het zijn dat de stoppen in uw meterkast zijn gesprongen waardoor uw stroomlevering ook onderbroken werd.

Who is to blame?

Is het uw eigen schuld? Dan dient u uw problemen voor zover mogelijk zelf op te lossen, dit kan met behulp van een elektriciën of u maakt het zelf. De kosten draagt u dan ook zelf. Is het niet uw eigen schuld? Maar zijn er medewerkers van het netwerkbedrijf bezig geweest in de buurt? Dan dient de netwerkbeheerder dit voor u op te lossen. Ook in het geval van een stroomstoring die buiten uw macht valt is de netwerkbeheerder degene die het oplossen moet.

Recht op compensatie wanneer het niet uw schuld is

Zo blijkt dus dat het niet uw eigen schuld is maar dat van de netwerkbeheerder? Dan kunt u zich richten tot de netwerkbeheerder, lees eerst wel de algemene voorwaarden door want een netwerkbeheerder neemt uitsluitsels op waarin zij niet aansprakelijk zijn voor bepaalde schadegevallen. Zo kunt u zich niet wenden tot de netwerkbeheerder wanneer u te maken heeft gehad met een blikseminslag of wanneer er een aankondiging is geweest van een stroomonderbreking van het landelijke elektriciteitsnetwerk.

Blikseminslag? Dan naar de verzekeraar

Bij blikseminslag kunt u zich het beste wenden tot uw verzekeraar in veel gevallen bent u daarvoor verzekerd middels uw inboedel en opstalverzekering. Heeft u te maken gehad met een stroomonderbreking zoals een stroomstoring en heeft deze langer dan vier uren geduurd? Dan word u gecompenseerd door de netwerkbeheerder, zij vergoedden u dan €35 en voor iedere 4 uur extra krijgt u een vergoeding van €20. Heeft de stroomstoring niet zo lang geduurd en was deze korter dan 4 uren? Dan heeft u geen recht op compensatie.

Wilt u na dit scenario uw stroomprijzen vergelijken? Dat kan, ook daarin is voldoende keuze en u bespaart er nog geld mee ook. Besparen op stroom is uiteraard het verstandigste en het voorkomen van stroomstoringen door uw apparatuur te beveiligingen is ook een vereiste. De goedkoopste stroomaanbieder op uw adres vindt u aan de hand van uw postcode en huisnummer. Door deze data in te vullen ziet u binnen een mum van tijd wie u de beste stroom aanbiedingen kan leveren.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly