Return to site

Let op: energiekosten in 2018 duurder

Prinsjesdag is geweest en er zijn allerlei plannen bekend gemaakt. Daaronder valt de Opslag Duurzame Energie en de energiebelasting. Deze worden in 2018 duurder. Onze energiekosten zullen dus circa 65 euro duurder worden. De ODE is een subsidiemaatregel van de overheid en wij betalen daar aan mee.

ODE en energiebelasting maken energiekosten duur

De energiebelasting wordt ook duurder waardoor onze kosten voor energie en gas ook hoger worden. Iedere inwoner van Nederland betaalt per kWh en m3 energiebelasting. Dus wilt u daarop besparen? Dan moet u simpelweg minder gaan verbruiken. De overheid heeft in de plannen aangegeven om de energiebelasting 'tijdelijk' te gaan verhogen. Ondanks dat de maatregel tijdelijk zal zijn moeten we rekenen op verhogingen.

Bereid u voor op de winter en bespaar

Als september voorbij is dan treden meestal de koudere dagen ons tegemoet. Om goed voorbereid de winter in te gaan kunt u nu al goede keuzes maken. Gas besparen is in dit geval niet verkeerd. Let gewoon op hoeveel u verbruikt en of het ook echt nodig is. Wilt u uw woning echt warm hebben? Of mag het ook standje behaaglijk zijn? Om het comfortabel warm te hebben is 20 graden op de thermostaat voldoende. U bespaard per graad snel een paar tientjes.

Gas besparen is kosten verlagend

Check de overige vertrekken in huis of de radiatoren dichtgedraaid zijn. U verwarmd immers niet de gang of de wc. Vertrekken waar u niet veel bent hoeven dus niet verwarmd te worden. Slapen in een warme slaapkamer is zelfs ongezond dus draai de radiator daar uit. Zet uw ramen s'nachts altijd op een klein kiertje. Zo ventileert u goed waardoor er geen vocht in huis blijft hangen. Een vochtig vertrek heeft ook langer nodig om verwarmd te worden. Eenmaal thuisgekomen uit uw werk dan zetten we meestal de verwarming aan. Sluit de ramen en deuren goed, en sluit de gordijnen. Op die manier blijft de warmte lekker binnen en bespaard u gas.

Bezuinigen en geld overhouden?

Belasting op gas is duurder dan ooit dus start gelijk met bezuinigen. Ook douchen neemt veel gas dus bezuinig door korter te douchen. Loop ook na waar het misschien zou kunnen tochten. Tochtende ramen en deuren laten ook veel gas ontsnappen. Plaats tochtstrippen langs de kozijnen. Voor de brievenbus kunt u een brievenbusborstel plaatsen. Het zijn budgettaire tips die niet veel kosten maar uw gasverbruik terugdringen.

Energiekosten 2018 vergelijken

U kunt ook opnieuw uw energiekosten vergelijken voor 2018. Door te starten met energie vergelijken kunt u de goedkoopste energieleverancier voor 2018 vastleggen. Wanneer er gekozen wordt voor een vast tarief, dan zit u goed. U heeft dan 12 maanden lang nergens omkijken naar. Zijn de 12 maanden verlopen dan ziet u weer verder. Dan kan het vergelijken weer opnieuw beginnen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly