Return to site

Kosten en prijzen van energieaanbieders

Wat zijn precies de kosten die een energieleverancier maakt? De leverancier maakt kosten voor het inkopen van stroom maar ook voor het produceren van stroom. De energiebelasting moeten ze afdragen aan de belastingdienst net als de Opslag Duurzame Energie. Kortom heel veel kosten die een energieleverancier moet maken. Alles moet in kannen en kruiken zijn om een goede energielevering te kunnen garanderen.

Altijd energie en gas

In Nederland hebben we de zekerheid van stroom en gas, als een energieaanbieder onverwachts failliet mocht gaan dan krijgen we altijd de energielevering van een tijdelijke leverancier. Daarom moeten consumenten netwerkkosten betalen en transportkosten want dit draagt bij aan het onderhoud van ons elektriciteitsnetwerk.  

Verschillende energiekosten

Als je nagaat wat een consument moet betalen aan energiekosten dan kan het je duizelen, want er staan veel kosten op de energienota vermeld: Regiotoeslag? Wat is dat eigenlijk? Dit is de toeslag die men moet betalen voor de gaslevering, en hoe verder verwijderd van de gasbel in Groningen hoe meer men betalen moet. Klinkt krom is het eigenlijk ook maar goed het is nu eenmaal zo. Er zijn een aantal energieaanbieders die geen regiotoeslag meer heffen denk aan: Leon Zeewolde, Delta energie. Greenchoice, EnergieDirect en Bas Nederland. Zij hanteren  gewoon een vaste regiotoeslag.

Belasting betalen over energie en gasverbruik

De kosten stoppen daar helaas niet bij, want u betaalt ook nog eens Energie belasting en BTW en Opslag Duurzame energie. Deze drie heffingen gaan naar de belastingdienst toe, u betaalt BTW over de energie en gaslevering, plus nog eens een extra tax voor de bijdrage aan Duurzame Energie als stimulans duurzamer met het energieverbruik om te gaan. En 21% word er geheven over uw verbruik door de belastingdienst. U leest het goed u betaalt 3 vormen van belasting over uw energierekening. 

Dan hebben we nog de meterhuur, u betaalt huur aan de netbeheerder voor uw energiemeter die zich in de meterkast bevind. De meterhuur valt onder de kosten van het vastrecht die u vast wel heeft zien staan op uw energienota. De kosten voor het vastrecht verschillen ook nog eens per energieaanbieder dus houd daar rekening mee. U kunt een zeer aantrekkelijke energie aanbieding onder ogen krijgen waar het vastrecht op ''slechts'' €3,49 per maand is. bekijk dan ook meteen de leveringsprijzen voor uw energie en gas die kunnen in dat geval hoger zijn, maar het hoeft niet.

Vergelijk alle energietarieven

Wanneer u een energie vergelijk voor ogen heeft, dan kunt u het beste naar de totaalprijs kijken van uw nieuwe te kiezen energiecontract. Daar zijn alle kosten bij inbegrepen en het maakt de wirwar aan prijzen iets gemakkelijker. Deze prijzen moeten vermeld worden zodat de klant goed voorgelicht is alvorens hij/zij een beslissing maakt om over te stappen. Het geval kan ook zo zijn dat u gewoon wilt weten wat deze kosten precies inhouden en dat is begrijpelijk.

Kies voor de hoogste energiekorting!

Tegenwoordig biedt het grootste deel van de energieaanbieders aantrekkelijk laag geprijsde energietarieven aan zodat consumenten makkelijker overstappen. Ze willen natuurlijk niet teveel betalen en dat hoeft ook zeer zeker niet. De energietarieven 2016 zijn historisch laag in Nederland en de consument kan een financieel voordeel wel gebruiken. Blijf dan ook niet langer zitten bij uw energieaanbieder maar kom overeind en start met een prijsvergelijk energie en gas en wie weet betaalt u straks tot €50 per maand minder voor uw energiekosten. Een gemiddelde prijs die logisch is voor een huishouden die energie en gas verbruikt ligt momenteel op €135 per maand. De kans is dan ook aanwezig dat u meer betaalt omdat u een lange tijd geleden bent overgestapt of zelfs helemaal niet. Laat dit voordeel dan ook beslist niet liggen en start met vergelijken en stap gratis over naar de goedkoopste energieaanbieder 2016.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly