Return to site

Korting op Energie of gratis cadeau?

Of kiezen voor een fikse welkomstbonus energie

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen een gratis cadeau bij het aangaan van een energiecontract. Loop de MediaMarkt in en u treft een verkoper van Essent die een gratis cadeaukaart beloofd. Op dat moment ziet je dat niet aankomen en word je overrompeld want ja je kwam eigenlijk voor een nieuwe ultra HD televisie. Maar daar heeft de verkoper van Essent de oplossing voor: Sluit een energiecontract af en krijg direct een cadeakaart ter waarde van €170. Dat scheelt direct €170 op de aankoop van die zo vurig gewenste televisie.

Hoe hoger de waarde van het cadeau hoe langer de duur van het energiecontract

Let daarbij wel op dat er dan gekozen word voor een energiecontract van 3 jaar tegen een vast tarief. De korting zit hem in de cadeaukaart die u op dat moment waarschijnlijk al heeft uitgegeven. De komende drie jaar kun je niet meer overstappen naar een andere energieleverancier zonder daar een fikse overstapboete voor te betalen. Bij jaarlijks switchen van energieleverancier pak je al een kortingen van meer dan €170 die je voor de cadeaukaart ontving.

Genoeg cadeau's bij 1 jarige energiecontracten

Dan is de vraag moet je überhaupt wel kiezen voor een cadeau? Natuurlijk kun je daarvoor kiezen maar je kunt het ook slim aanpakken want er zijn voldoende energie aanbiedingen waarbij je een cadeau krijgt in combinatie met een 1 jarig energiecontract. Deze zijn een stuk aantrekkelijker want een jaar is tenslotte zo voorbij en erna staat het je weer 100% vrij om weer te switchen naar een andere energieleverancier. Essent biedt momenteel bij een 1 jarig groene stroom & gas contract een gratis cadeaukaart van €75 van de Mediamarkt. Of concurrent van Essent de Nuon: Een gratis Samsung Tab bij een 1 jarig energiecontract.

Korting op energiekosten

Er zijn meer dan voldoende energie aanbiedingen verkrijgbaar met of zonder cadeau. De ene consument is de andere niet, en het kan zomaar zijn dat een consument een welkomstkorting ook als cadeau ziet. Want dat is tenminste een cadeau voor hun bankrekening omdat ze dan veel minder gaan betalen voor hun maandelijkse energiekosten. Het cadeau is natuurlijk ook welkom want dat scheelt weer op de aanschafprijs die ze anders zelf hadden moeten betalen. Maar het beste is toch wel het kiezen voor een welkomstkorting want wanneer je de waarde daarvan berekent daarvan kun je zelf al gauw twee Samsung Galaxy tabs van kopen.

ACM spoort consumenten aan over te stappen

De Autoriteit Consument & Markt heeft in april een trendrapportage uitgebracht waarin zij het consumentenvertrouwen hebben getoetst. Daaruit blijkt dat consumenten toch sneller kiezen voor een korting ineens waarbij ze besparen op hun energierekening.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly