Return to site

Hoe bespaar ik nu echt op mijn energiekosten?

Echt besparen op de energiekosten heeft te maken met uw gewoonten. En vergt dus ook uw inzet daartoe. Want een te hoge eindafrekening heeft vaak te maken met uw verbruik. Omdat u bijvoorbeeld de verwarming te hoog heeft aangezet. Of omdat u lekker lang doucht iedere keer. Vroeger was gas namelijk goedkoper maar nu de belasting daarop zo hoog is valt uw energierekening ook hoger uit. Onze overheid belast het gasverbruik.

Gas is duur en wordt nog duurder

Dat houdt dus in dat we enorm veel belasting betalen voor gas. Dit is dan ook het eerste aspect waar u naar moet kijken. Wat kan er beter en zelfs minder? De thermostaat met een graad of twee verlagen helpt aanzienlijk. Want één graad kost u anno 2017 €70 meer per jaar. En wat ook meespeelt is de hoeveelheid gas per verwarmingsronde. Als u uw radiatoren elders in huis uitzet dan gaat daar niet onnodig gas verloren. Verbruik dus alleen gas in de ruimten waar u het meeste vertoeft. Die radiator in de slaapkamer hoeft immers niet aan. U slaapt s'nachts onder een dik dekbed dus extra verwarming daar is niet nodig.

Slim verwarmen scheelt geld

Het scheelt u per ruimte al snel €70 per jaar. Dus controleer waar u de radiatoren aan heeft staan. In de keuken of in het toilet dit zijn allemaal ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden. Als u staat te koken dan verwarmd u de keuken al omdat de warmte van het gasfornuis of oven de keuken al verwarmd. Handig is ook een slimme thermostaat die kunt u op vaste tijden aan en uit zetten.

Maak ruimte voor uw verwarming

Als de thermostaat overdag wanneer u werkt op 15 graden wordt gezet dan scheelt het u ook €150 per jaar aan gaskosten. En als u gaat slapen dan zet u de thermostaat weer op 15 graden dat bespaart nog eens €70 per jaar. Zo kunt u met bovenstaande tips al snel €300 per jaar besparen. Zorg er ook voor dat uw gordijnen niet voor de radiatoren hangen. Deze houden namelijk de warmte tegen. Er zijn bijvoorbeeld genoeg huishoudens die het bankstel voor de radiator hebben gezet. De warmte blijft dan achter de bank hangen. Zorg dus voor voldoende ruimte. Zo kan de warmte de kamer instromen.

Start nu met energie besparen en profiteer

Onze energiekosten zullen de komende jaren alleen maar duurder worden. Enerzijds met de Opslag Duurzame Energie en de energiebelasting. En anderzijds door verhogingen vanuit de netbeheerder. De kale tarieven voor energie en gas vallen eigenlijk wel mee. Er is namelijk een overschot waardoor een energieleverancier zijn tarieven scherp kan aanbieden. Maar met al die verhogingen vanuit de overheid voelen we dat niet zo. Maar als u nu zou beginnen met energie besparen dan voelt u het wel. Want de eindafrekening zal dan een stuk lager uitvallen.

Bespaar op elektra in huis

Besparen op elektra kan natuurlijk ook nog flink wat duiten opleveren. Bekijk de mogelijkheden eens om een energiezuinige wasmachine aan te schaffen. Dat scheelt al €100 op jaarbasis. Deze apparaten verbruiken veel minder elektra dan hun onzuinige voorgangers. En wat te denken van al die stopcontacten om u heen? Trek daar gerust de aanwezige stekkers uit. Want met sluipverbruik betaalt u ook snel €80 per jaar extra. Heeft u de gewoonte de stekker van de wasmachine of droger te laten zitten? Niet doen dus want dat is onnodig elektra verbruiken.

In de avonduren uw dagelijkse klus van het wassen uitvoeren scheelt ook geld. Want s'avonds betaalt u minder voor uw energieverbruik. En was natuurlijk pas als uw wasmachine flink gevuld is. Dit voorkomt weer kleine en onnodige wasjes. Uw manier van drogen van de was kan u ook geld besparen. Hang uw was zoveel mogelijk op. Dit voorkomt dure droogbeurten met de wasdroger. Ophangen kost u namelijk niks en de wasdroger gebruiken wel.

De kick van energie besparen voelt u vooral als u uw eindafrekening ontvangt. Want u zult dan zien dat uw verbruik gedaald is. De grootste kick is natuurlijk het ontvangen van een geldbedrag vanuit de energieleverancier. Een beloning dus voor uw zuinige gedrag. U kunt u zelf ook op een andere manier belonen. Door te starten met een energievergelijking. Daarin vindt u altijd de goedkoopste energieleverancier. Neem gerust de tijd met energie vergelijken. Zo kunt u met een goed gevoel overstappen. Overstappen levert dan ook nog eens extra gemiddeld €450 op.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly