Return to site

Goedkoper gas bestaat dat nog?

Goedkoper gas vinden kan altijd nog, alleen zijn de gasprijzen in het algemeen wel duurder geworden. De voordelen van de Nederlandse energiemarkt zijn dat we zelf mogen kiezen. En aangezien we meer dan veertig energieleveranciers hebben is de kans groter goedkoper gas te vinden. Niet alle energieleveranciers vragen dezelfde tarieven voor hun gas. Daarom kunnen we elk jaar besparen.

Goedkopere gaskosten? Begin bij uzelf

Als wij goedkopere gaskosten willen moeten we zelf optreden. En dat betekent dat wij op ons verbruik moeten letten. Elke kubieke meter gas die verspilt wordt is zonde. Dus draai niet steeds de verwarming omhoog, en gebruik vooral niet elke radiator in huis. Er zal een tijd komen dat gas minder voorradig zal zijn. De gaswinning in Groningen wordt immers verlaagd. En dat houdt in dat de vraag naar gas groter zal worden.

Is het al tijd voor duurzaam gas?

Er wordt geëxperimenteerd met hernieuwbaar gas. Dit zou de transitie naar een duurzaam klimaat goedkoper kunnen maken. Maar de kosten zijn nog erg hoog. We zouden gebruik kunnen maken van gas uit biomassa. Dit zou de broeikasgassen reduceren. Power to Gas is ook een geschikte optie. Hier wordt waterstof geproduceerd uit duurzame energie en daaruit kan gas worden geproduceerd.

Maar bovenstaande opties zijn vooralsnog in ontwikkeling. Er wordt ook gekeken naar het gebruik van restwarmte. Dit is ook een duurzaam alternatief om woningen en panden te verwarmen. Er zijn voldoende grote industriële bedrijven die met restwarmte blijven zitten. En dan hebben we de warmtepomp en zonneboiler nog. Maar deze zijn nog duur in aanschaf. Degenen die nog een gasaansluiting hebben en dat zijn miljoenen, die zullen nog afhankelijk blijven van gas.

Gasverbruik direct verlagen

Als we zelf een grote duit in het zakje doen, dan moeten we eerst bij ons zelf beginnen. En dat betekent zelf gas besparen. Gas besparen in de zin van: Minder vaak verwarmen en minder lang douchen. De verwarmingsgraad standaard op 20 graden zetten helpt enorm. Daarmee bespaart u toch zo'n €150 tot €200 per jaar. U hoeft niet alle ruimtes in huis te verwarmen. Als u alleen de woonkamer zou verwarmen dan bent u al een eind op weg.

Zoek naar goedkope energie en gas

Stappen we elk jaar over naar de goedkoopste gasleverancier dan komen we ook al een eind. Zoeken naar goedkope energie en gas loont dan ook. Ga altijd een kort energiecontract aan. Dus kies voor een contract van maximaal 12 maanden. Dan kunt u zo weer wisselen van gasleverancier. Maak gebruik van de verschillende gastarieven. Geen enkel tarief is namelijk hetzelfde. De meesten verschillen niet altijd veel van elkaar, maar verschil blijft er. En daarom kunt u ook profiteren. Zo kunt u een goedkoper gastarief vinden en daarbij een hoge welkomstkorting ontvangen.

Energieleveranciers willen zich onderscheiden en het liefste met de goedkoopste gasprijzen en energieprijzen. Want daarmee halen zij veel nieuwe klanten binnen. Vergelijk alle tarieven voor energie en gas zo vindt u altijd de goedkoopste deal op uw adres. Benieuwd wie de goedkoopste gasleverancier 2018 is? Pak uw gegevens er dan bij en bereken direct uw tarieven.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly